Museumwebshops
Leave a comment

Nieuwe webshop Van Abbemuseum is ‘state of art’

webshop van abbemuseum-L

Webshop Van Abbemuseum koppelt direct met betaal- en voorraadsoftware museumwinkel.

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3000 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling, waarvan een selectie wordt getoond. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde.

Webshop Van Abbemuseum

Het museum had al enkele jaren een webshop, die langzaam verouderde. Wij hebben in 2015 een geheel nieuwe webshop ontwikkeld, waarbij Studio 75b uit Rotterdam, het vaste designbureau van het museum, voor de implementatie van de bijzondere huisstijl in de vormgeving van de museumwebshop heeft gezorgd.

De technologie van de webshop is Magento, de standaard voor al onze webshops. Voor deze webshop is een speciale koppeling gemaakt met de betaal- en voorraadsoftware van Quarto. Verkoop, omzet en voorraadbeheer van de webshop houdt het Van Abbemuseum bij met de software die zij ook gebruikt voor de kassa’s in de museumwinkel. Dat wil zeggen dat zij geen “dubbele” administratie hoeft bij te houden.

Adyen is de Payment Service Provider voor de webshop. Het Van Abbemuseum werkt ook al met Adyen voor de e-ticketing.

Kenmerken Webshop Van Abbemuseum:

  1. Magento webshop software
  2. Slider-technologie (diashow) voor alle pagina’s
  3. Afrekenen met gastaccount
  4. Optie afhalen in de museumwinkel (geen verzendkosten)
  5. Tweetalig (Nl, UK)
  6. Wensenlijst
  7. Adyen is de Payment Service Provider
  8. Betaalmogelijkheden zijn iDEAL, PayPal, VISA en MasterCard
  9. Koppeling met betaal- en voorraadsoftware Quarto

Meer weten over de webshop Van Abbemuseum of andere museumwebshops? Neem contact op voor een demonstratie bij u op locatie.

Museumwinkel

In de webshop vindt je de meeste producten die je ook in de museumwinkel van het Van Abbemuseum kunt kopen: een uitgelezen collectie aan kunstboeken, tijdschriften, kunstenaarsuitgaven en ansichtkaarten. Verder de eigen publicaties van het museum, internationale uitgaven die betrekking hebben op de collectie en tentoonstellingen, en talloze andere publicaties die gerelateerd zijn aan moderne en hedendaagse beeldende kunst en visuele media.

Er zijn ook verschillende designartikelen van met name Nederlandse ontwerpers te koop. Een aantal van hen studeerde aan de Design Academy Eindhoven of heeft een atelier in de regio. Het aanbod wisselt voortdurend. De museumshop heeft maandelijks speciale aanbiedingen van designontwerpen.

Filed under: Museumwebshops

by

Cultuur en retail groeien naar elkaar toe. Hoe kunnen beide sectoren daarvan profiteren? Daar houd ik mij mee bezig. Uit interesse en uit verbondenheid als mede-eigenaar van Museumwebshops en Kunstkaartjesturen.nl en als lid van het ShoppingTomorrow Expertnetwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *